Sander Schreuder Architecten

20 Duurzame Appartementen 43m² tot 118m² | Mijzijde, Kamerik

Opdrachtgever: Bébouw Midreth
In opdracht van JUST Architects
Het ontwerp is van Nesja Zahtila
Aannemer: Bébouw Midreth
Opgeleverd: 2024

Betaalbaar ontwerp

Het plan bestaat uit een kleinschalig, duurzaam appartementengebouw met 20 appartementen. Tien appartementen vallen in de prijscategorie tot € 225.000, vijf appartementen zijn tot € 325.000 en de overige appartementen behoren tot een hogere prijsklasse. Daarmee is er een goede mix: van starterswoningen tot duurdere woningen die bijvoorbeeld ook geschikt zijn voor senioren. Uit een enquête onder de inwoners van Kamerik in 2018 kwam naar voren dat aan deze koopwoningen behoefte is.

Duurzame appartementengebouw

Het appartementengebouw wordt gerealiseerd met duurzame materialen zoals gerecycled beton en FSC hout in de gevel. Het dak is gevuld met PV panelen met een sedumsysteem om het water te bufferen. Een sedumdak heeft daarnaast ook een verkoelende werking.

Het ontwerp

Het appartementengebouw ziet eruit als uit aaneenschakeling van kleinere torentjes, door een afwisseling van horizontale en verticaal verband van roodbruine en gele gemêleerde gevelstenen en houten geveldelen. In het kader van degelijkheid en duurzaamheid is gekozen voor houtlook composiet geveldelen.

Voor de nieuwbouw op de voormalige locatie van basisschool De Wijde Blik aan de Mijzijde 76A in Kamerik is Bébouw Midreth als ontwikkelaar geselecteerd. Uit de drie ingediende plannen beoordeelde de jury het plan van Bébouw Midreth als beste. Positief aan het plan vond de jury onder andere de aantrekkelijke uitstraling. Die is eigentijds, maar ook ambachtelijk, met aandacht voor detail. Ook de afwezigheid van een galerij draagt bij aan deze uitstraling. Het parkeren is goed geregeld en deels overbouwd. Ook is er veel ruimte voor bergingen en het stallen van fietsen of scootmobielen.

Het schetsontwerp van dit gebouw is aangeleverd, verder uitgewerkt en aangepast, om aan alle eisen, van het bouwbesluit, welstand, installateur, constructeur en de opdrachtgever te voldoen. Waarbij het ontwerp is blijven staan (als een huis). Daarna hebben we de tekeningen verder uitgewerkt zodat ze konden worden gebruikt voor de verkoop/ koper-aanneemovereenkomst.

Tijden dit proces kwamen de volgende punten naar voren:

  • Duurzaamheid & Degelijkheid
  • Uitstraling & Bouwkosten
  • Ontwerp & Maakbaarheid
  • Impressiebeelden & Contractstukken

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Sander Schreuder Architecten

Egeldonk 50

1103 AK Amsterdam

+31 (0)6 1026 4175

Architect @ Sander Schreuder.nl