Sander Schreuder Architecten

Zelfbouw Villa’s 147m² – 192m²| Parck Madestein, Loosduinen

Opdrachtgever: Fam. Acar & Fam. Alanyurt , Fam Mosis
Aannemer: Adea Construct
Opgeleverd: 2024

Parck Madestein

Een chique woonwijk naast natuurgebied Madestein, met een groot aantal zelfbouwkavels. Hier woon je in een karakteristiek herenhuis of villa naar architectuur zoals je die ziet in de klassieke Haagse wijken. Maar dan wel met het comfort en de zorgeloosheid van een nieuwbouwwoning.

Luxe zelfbouw gezinswoning

Deze vrijstaande zelfbouw villa is een eengezinswoning op maat, naar behoefte en wensen van de klant. Voor het ontwerp staat een gezinshuis en het samenleven in en rondom het huis centraal. Een ruime tuin en nog voldoende ruimte voor een auto voor de deur. Bij binnenkomst in de ruime entreehal (met toilet), kan naar de woonkeuken en lichte woonkamer, met zicht op de tuin. De openslaande deuren bieden toegang tot het terras op het zuiden. Op de 1e verdieping bevinden zich de slaapkamers en badkamer voor de kinderen. De ruime hoofdslaapkamer, inloopkast en de badkamer, bevinden zich op de 2e verdieping.

Natuurlijk is deze zelfbouw villa een eigentijdse en dus duurzame woning. Gasloos, zeer goed geïsoleerd, met vloerverwarming, warmte terugwinning en combi lucht-water warmtepomp.

Het zelfbouw ontwerp

De uitdaging zat in het zoeken naar de balans tussen de karakteristiek klassiek gewenste kenmerken (uit het beeldkwaliteitsplan) en de wens van een eigentijdse, moderne uitstraling. Daarnaast staat de zelfbouw villa in een wijkje van zelfbouwkavels, waarvan de ontwerpen van twee naastgelegen buren ook van onze hand zijn.

Door ieder zijn eigen wensen en stijl naar voren te laten komen, ziet het eruit als uit aaneenschakeling van organisch gegroeide straat, van een klassieke Haagse wijk. Hiervoor is bewust gekozen voor een balans van herhaling en afwisseling van horizontale en verticaal verband van verschillende gekleurde en gemêleerde gevelstenen en dak vormen

We hebben een grove uitwerking van het kavelpaspoort samen met de opdrachtgever besproken, verder uitgewerkt en aangepast. Om aan alle wensen, maar ook aan de eisen, van het bouwbesluit, welstand, installateur, constructeur en de opdrachtgever te voldoen. Het ontwerp is blijven staan (als een huis), zodat ze konden worden gebruikt voor de aanvraag van de omgevingsvergunning en de verdere realisatie. Tijdens dit proces kwamen de volgende punten naar voren:

  • Wensen & Kaders
  • Uitstraling & Gebruik
  • Inzichtelijke keuzes & consequenties
  • Uitgewerkt plan & flexibel schakelen

Verder Bericht

© 2024 Sander Schreuder Architecten

Egeldonk 50

1103 AK Amsterdam

+31 (0)6 1026 4175

Architect @ Sander Schreuder.nl