Sander Schreuder Architecten

Duurzame Villa 217m² | Zonnestein 64, Amstelveen

Opdrachtgever: BPD Regio Noord-West
In opdracht van JUST Architects
Het ontwerp is van Nesja Zahtila
Aannemer: HSB Bouw BV
Opgeleverd: 2020

Villa Zonnestein

Wonen aan Zonnestein betekent wonen in een ruime, luxe en duurzame vrijstaande woning. De drie moderne villa’s staan aan een rustieke en groene straat. Het woonoppervlakte bedraagt maar liefst 217 t/m 228 m², met twee badkamers, een walk in-closet en vier grote slaapkamers. Door de ruime glazen gevels aan voor- en achterzijde zijn de villa’s extra licht. Je auto parkeer je op eigen terrein, voor of in de garage. 

Het ligt vlakbij het gezellige Amstelveense Stadshart en op fietsafstand van het Amsterdamse Bos. Door de sloop van een schooltje aan Zonnestein 64 en een een gymzaal aan Zonnestein 66 ruimte vrij en hebben buurtbewoners hun specifieke wensen, in gezamenlijkheid met BPD en de gemeente Amstelveen, uitgewerkt voor de invulling van de twee stukken grond.

De wens van de buurt was dat de vrijstaande woningen niet hoger zullen zijn dan 3 bouwlagen, ver van de bestaande bebouwing vandaan komt te liggen en de kavels zijn afgeschermd van de omgeving. Daarnaast blijft het groen en de waterpartij in de buurt van de woningen zoveel mogelijk intact, wordt het aangrenzende groene park zo min mogelijk aangepast en blijft het wandelpad langs het nabij gelegen water in stand.

Het ontwerp

Het ontwerp bestaat uit drie roodbruine gemêleerde gevelstenen villa’s. Deze zijn elk voorzien van opvallende erkers die elke villa uniek maken. De kopgevel is verticaal geleed en door het grote overstek wordt de illusie gewekt dat het dak geen onderdeel is van de bouwmassa, maar naderhand aan de woning is toegevoegd. 

Het schetsontwerp van de villa is aangeleverd, verder uitgewerkt en aangepast, om aan alle eisen, van het bouwbesluit, welstand, installateur, constructeur en de opdrachtgever te voldoen. Waarbij het ontwerp is blijven staan (als een huis). Daarna hebben we de tekeningen verder uitgewerkt zodat ze konden worden gebruikt voor de verkoop/ koper-aanneemovereenkomst en de uitvoering.

Tijden dit proces kwamen de volgende punten naar voren:

  • Duurzaamheid & Degelijkheid
  • Uitstraling & Bouwkosten
  • Ontwerp & Maakbaarheid
  • Impressiebeelden & Contractstukken

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Sander Schreuder Architecten

Egeldonk 50

1103 AK Amsterdam

+31 (0)6 1026 4175

Architect @ Sander Schreuder.nl