Sander Schreuder Architecten

Honorarium

Home » Bureau » Honorarium

De kosten of de vergoeding voor een architect worden ook wel honorarium genoemd. Een geldelijke vergoeding voor geestesarbeid. Het komt oorspronkelijk uit het Latijn en betekent dan ereloon. Voor het respectabele beroep van architect, betreft het ereloon voor de kwaliteit van het artistiek concept, ofwel voor de kennis en kunde.

Kwaliteit = vakmanschap x tijd

Een investering in kwaliteit. Op basis van uw behoefte, wens of vraag voegen kwaliteit en dus waarde toe. Graag maken we voor u een passende aanbieding. Hierin zitten ook de reservering tijd en aandacht, service en snelheid opgenomen. Onze voorkeur is dat we eerst langskomen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zo kunnen we meteen ook de situatie goed doornemen en u gegarandeerd een passende aanbieding doen.

Investering in kwaliteit

Bent u benieuwd naar een indicatie, voor uw investering, ofwel wat kost een architect? Om hier meer transparantie en helderheid in te geven, hebben we onze meerwaarde voor u per onderdeel uitgedrukt in een ‘vanaf’ prijs (en is dus indicatief). Deze onderdelen kunt u combineren en is zo indicatief voor de minimaal te verwachte investering. Zie hier voorbeelden voor een indicatie van investering.

Hieronder een greep uit wat we kunnen:

GeestesarbeidHonorariumToelichting
0. Schets / concept op een bierviltje€SpeciaalbiertjeAlleen voor vrienden & goede opdrachtgevers
1. Voorbereiding & Context analyse€400Naar kaders en mogelijkheden
2. Start Ontwerp | Structuur Ontwerp (SO)€850Globale opstart voor een project, maken van een of meerdere varianten, evt. tbv. conceptverzoek omgevingsvergunning
3. Voor Ontwerp & Definitief Ontwerp (VO & DO)Bouwkundige uitwerking van het ontwerp tbv van vooraf gesteld doel (zoals een omgevingsvergunning)
3.1 Dakkapel€500
3.2 Uitbouw€1.250
3.3 Verbouwing€1.950
3.4 Grondige renovatie€2.850
3.5 Zelfbouw S / Eenvoudig€6.400
3.5 Nieuwbouw/ Zelfbouw€7.750
3.5 Zelfbouw XL / Luxe€10.800
4. Aanvragen Omgevingsvergunning€350Aanvraag indienen via het Omgevingsloket
5.a Technisch ontwerp (TO) | Contractstukken€1.050Uitwerking tot contractstukken tbv van opvragen van offertes aannemer
5.b Verkooptekeningen | Koop Aanneemovereenkomst (KAO)op aanvraagUitwerking tot contractstukken tbv van verkoopstukken
6. Uitvoeringsgereed Ontwerp (UO) & Esthetisch Toezicht€850Uitwerking geschikt voor werkvoorbereiding en/of leveranciers van constructie onderdelen
7. Directievoeringop aanvraag
8. Nazorginbegrepen

Graag maken we voor u een passende aanbieding. Bel/mail/app ons voor een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

© 2024 Sander Schreuder Architecten

Egeldonk 50

1103 AK Amsterdam

+31 (0)6 1026 4175

Architect @ Sander Schreuder.nl